Zelf aan de slag

Hulp om er met je school in te vliegen

Toolbox

Hier vind je materiaal dat scholen en collega’s ontwikkelden en waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Om scholen bij te staan om een goede beginsituatieanalyse te maken, om de werking te plannen en om partners te zoeken rond de wereldschool, ontwikkelde het team Actief Burgerschap van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen een toolbox. 

De toolbox de wereldschool:

In deze toolbox vind je materiaal om het wereldse gehalte van je eigen school in te schatten, om andere te bevragen hierover en om stappen vooruit te zetten. Je vindt er tips en tricks, fiches van mogelijke insteken en organisaties die je kunnen vooruithelpen. 

1. Een analysetool om de beginsituatie van je school in te schatten

2. Een overzicht van organisaties om rond de wereldschool aan de slag te gaan.

Inspiratie Magazine de democratische school

In 2019-2020 werkten een aantal stedelijke scholen rond de democratische school. We bundelden hun verhalen, ervaringen en tips in een Magazine en vulden ze aan  met interviews van inspirerende mensen. Wil je ook het Magazine#1 DE DEMOCRATISCHE SCHOOL ontvangen? Bestel er gratis eentje via mail.

Zelf aan de slag of inspiratiemateriaal van onze scholen nodig? Dat vind je hier.http://www.onderwijsisleven.be/2019-2020/zelf-aan-de-slag/toolbox

 

Competentiemodel Actief Burgerschap van Stedelijk Onderwijs

Scroll to Top