Wat is onderwijs is leven?

Ontdek hier wat ons drijft

De wereldschool

Stedelijk onderwijs doorloopt in de periode 2019-2024 een vijfjarige cyclus rond actief burgerschap. Elk schooljaar staat in het teken van een jaarthema. Dit jaar werken we rond ‘de wereldschool’.

De focus van een wereldschool ligt bij de leerlingen op de kennis van globalisering en duurzame ontwikkeling, op de vaardigheden tot systeemdenken en op de attitudes om te streven naar een betere wereld. Om deze zaken te stimuleren bij onze lerenden, is het nodig dat onze scholen erop gericht zijn om de wereld te leren kennen, in contact te staan met de wereld en de wereld te verbeteren. De SDG’s zijn daarin richtinggevend.  

Hoe je concreet kan werken aan een meer wereldse school, verkennen we tijdens het schooljaar 2020-21 samen met 7 pilootscholen. Je kan op deze website kennis maken met hun profiel, context en doelstellingen. Je kan deze scholen ook volgen aan de hand van reportages die in de loop van dit schooljaar zullen verschijnen.

Wil je zelf aan de slag om je school wereldser te maken? Kijk dan zeker eens bij de tab ‘zelf aan de slag‘, waar je inspirerend materiaal en een handige toolbox kan vinden.

Scroll to Top