Wat is onderwijs is leven?

Ontdek hier wat ons drijft

Partners

Het project Onderwijs is Leven is een geesteskind van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Het komt mede tot stand dankzij de samenwerking met de volgende partners:

Djapo is een ngo die kinderen en jongeren kritisch aan het denken zet en hen leert kiezen voor een betere wereld. Voorheen was Djapo vooral actief in het basisonderwijs, maar de organisatie breidt haar actiedomein sinds een aantal jaar uit naar het secundair onderwijs.

Kruit is hét Kenniscentrum voor Wereldburgerschapseducatie in Vlaanderen.

Kruit brengt mensen en ideeën samen. Een kenniscentrum voor en door de onderzoekswereld (universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra, etc.), beleidswereld (onderwijskoepels, departement, lerarenopleiding, etc.) en de praktijkwereld (educatieve organisaties, scholen, etc.). Kruit is een initatief van Kleur Bekennen, het overheidsprogramma voor wereldburgerschapseducatie.

Unesco Scholen Vlaanderen, vertegenwoordigd door haar voorzitter Stijn d’Hert, brengt scholen bijeen die hun werking willen afstemmen op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van UNESCO. Dit netwerk geeft inspiratie om de lessen en de schoolwerking in een meer werelds perspectief te plaatsen.

Scroll to Top