Schoolvoorbeelden

Onze scholen maken het verschil

Voortraject

De 8 scholen die intensief inzetten op de wereldschool doorliepen elk een voortraject.

Voortraject

In januari 2020 stelden de scholen zich kandidaat om deel te nemen en ondersteuning van het Stedelijk Onderwijs te ontvangen om hun school wereldser te maken.

In februari 2020 kwamen de de acht geselecteerde scholen samen in De Leerexpert Peerdsbos in Brasschaat voor een tweedaagse rond ‘de wereldschool’. Elke school maakte gebruik van de materialen van de toolbox wereldschool, en stelde op basis daarvan een prioriteitenplan op.

Door de coronacrisis is er een variatie in opvolging van deze tweedaagse op de scholen zelf. Sommige scholen gingen naarstig verder met het voorbereiden van het volgend schooljaar, andere scholen richtten zich vol op het afstandsonderwijs en het doorkomen van de crisis. Hierdoor staan sommige scholen verder dan andere in de voorbereiding van hun jaartraject.

Vanaf september 2020 begint de feitelijke realisatie van de projectplannen. Elke wereldschool kan hierbij de ondersteuning inroepen van een vaste ondersteuner. De ondersteuners komen zelf regelmatig samen in een leernetwerk om samen kennis op te bouwen hoe je een school optimaal kan ondersteunen bij haar missie om een wereldschool te worden.

Scroll to Top