Levenslessen

Laat ons leren van elkaars wijsheden

Ontdek levenslessen

Weldra vind je hier een selectie van levenslessen die we verzamelen bij mensen van binnen en buiten het Stedelijk Onderwijs. Zo kan je inspiratie opdoen voor het leven!

Levenslessen in de kijker

"Je talent is niet alleen je gave, het is ook je verantwoordelijkheid!" Tien jaar rondreizen in de wereld heeft me geleerd dat mensen enorm veelzijdige talenten hebben. Alleen zetten sommigen hun talenten doelbewuster in dan anderen. Ik ben zelf gezegend met het talent om mensen te begeesteren, en dat maakt ook dat ik het tot mijn doel stel om mensen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen.

Deepak (28 jaar)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

"Al wat je nodig hebt voor onderwijs zijn twee mensen die bereid zijn te delen en te luisteren." Onderwijs is de mooiste sector om in te mogen werken ondanks de vele 'moetjes' zoals administratie etc. Om te groeien is er soms ook tijd nodig voor een terugkeer naar de essentie: mensen die perspectief en ervaringen kunnen delen om er beter van te worden. Hieruit put ik kracht om me telkens te smijten in een nieuwe onderwijskundige uitdaging.

Jeroen (34 jaar)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

"Vertrouwen is durven loslaten" Ik ben een zoekend iemand. Wikken en wegen, mezelf in vraag stellen. Ik weet ondertussen dat ik in mijn zoeken altijd een antwoord vind. Dat is geruststellend. En dat is misschien wel het belangrijkste waarop ik kan terugvallen: mijn ouders gaven mij een soort basisvertrouwen mee. Vertrouwen krijgen en geven is voor mij nog steeds essentieel in alles wat ik doe.

Gonda (52 jaar)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Levenslessen in de kijker

"Loop veel op blote voeten, daar word je sterk van!"

Judith (4 jaar)

"Ga actief op zoek naar het beste in mensen."

Jinnih (42 jaar)

"Geniet van de kleine dingen"

Eva (42 jaar)

"Het is nooit te laat"

Joke (43 jaar)

Zelf een levensles delen?

Scroll to Top