Levenslessen

Laat ons leren van elkaars wijsheid

Levenslessen

Levenslessen zijn er om van elkaar te leren. Kleuters, leerlingen, leraren: iedereen heeft ze. Een oprecht gesprek en je haalt levenswijsheden zo boven. Levenslessen ontroeren en brengen mensen dichter bij elkaar. Het zijn geen wereldschokkende dingen, maar kleine waarheden.

Voor het jaarthema van de wereldschool geven we een extra thematische touch aan ons levenslessenproject. We verzamelen en categoriseren levenslessen onder de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van UNESCO. In de loop van dit jaar gaan we op zoek naar boeiende verhalen en rijke inzichten, die we op deze site verzamelen. Kijk bij ‘ontdek levenslessen’ om deze thematische levenslessen te leren kennen.

Waarom levenslessen?

Levenslessen maken een inherent deel uit van ‘Onderwijs is Leven’, omdat ze tonen dat elke mens  levenswijsheden heeft die andermans leven kan verrijken. Door te focussen op levenslessen worden we meer democratische, rechtvaardige, vreedzame, diverse en wereldse burgers. Op die manier staan we open voor het perspectief van anderen en dat perspectief kan leiden tot een verrijkend leerpad.

Deepak Ramola (Project Fuel) kwam naar Antwerpen om samen met leerlingen en teams van het Stedelijk Onderwijs de aftrap te geven van 'de democratische school'. Hij gaf diverse workshops rond levenslessen. Hier vind je een impressie. Deel zelf ook jouw levensles met ons, zo ontwikkelen we een grote databank van wijsheden waaruit we kunnen putten voor een levenslange uitwisseling van wijsheden en perspectieven.

Hier vind je levenslessen van personen van binnen en buiten het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Je kan ze als inspiratiebron gebruiken voor je eigen leven.

Maar uiteraard zijn we ook geïnteresseerd in jouw levensles.

Scroll to Top