Wat is onderwijs is leven?

Ontdek hier wat ons drijft

Democratische school

Stedelijk onderwijs start met een vijfjarige cyclus rond actief burgerschap. Elk schooljaar staat in het teken van een jaarthema. We starten met het jaarthema ‘de democratische school’.

De focus ligt op de kennis van democratie en democratische principes, op de vaardigheden om samen te werken en te participeren en op de attitudes om te streven naar verbondenheid en te leren van elkaar. Om deze zaken te stimuleren bij onze lerenden, is het nodig dat onze scholen erop gericht zijn om met alle participanten samen school te maken, hen een actieve rol te bieden in de les en in de schoolontwikkeling.

Hoe je concreet kan werken aan een meer democratische school, verkennen we tijdens het schooljaar 2019-2020 samen met 7 pilootscholen. Je kan op deze website kennis maken met hun profiel, context en doelstellingen. Je kan deze scholen ook volgen aan de hand van reportages die in de loop van dit schooljaar zullen verschijnen.

Wil je zelf aan de slag om je school democratischer te maken? Kijk dan zeker eens bij de tab ‘zelf aan de slag’, waar je inspirerend materiaal en een handige toolbox kan vinden. 

Scroll to Top