Basisschool de Wereldreiziger is gelegen in de Quellinstraat op een boogscheut van het Centraal Station. Aan de andere kant van het station bevindt zich hun kleuterafdeling in de Provinciestraat. De Wereldreiziger staat bekend om zijn superdiverse populatie en anderstalige nieuwkomers waarmee het team op een versterkende en constructieve manier aan de slag gaat. De tolerantie voor anders-zijn en zichzelf-zijn ligt hoog bij de leerlingen, maar op het gebied van het ‘samen-verhaal’ (een echte groep vormen en interesse tonen in elkaar) kan de school nog vorderingen maken.

Op de Wereldreiziger brengt een ontwikkelgroep alle acties van het team in kaart. Het is van belang dat er een overzicht komt in de acties, en dat er beleidsmatig prioriteiten worden gelegd. Daarnaast liggen er een aantal ideeën om de verbondenheid en de samenwerking op school te stimuleren: het ontwerpen van kaders en leerlijnen, een leidraad opstellen voor kringmomenten aan het begin van de dag en interlevensbeschouwelijke projecten rond levenslessen en verbondenheid.

Lees hier waar het team medio maart staat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top